Voordelen

Groene wanden en gevels brengen, naast een fraai gezicht, een hoop voordelen met zich mee. Ontdek hier wat dit voor jouw organisatie kan betekenen.

Betere temperatuurregulering & isolatie

Groene wanden en gevels bieden een duurzame oplossing voor hitte en kou. Naast de natuurlijke isolerende kracht van planten, helpt de stilstaande luchtlaag tussen de muur en de beplanting hier ook aan mee.

Een groene gevel weerkaatst en absorbeert een groot deel van het zonlicht en de warmte. Dit betekent dat op warme dagen de hitte je pand minder binnendringt. Hiermee kun je besparen op je airconditioning. In koudere periodes helpen de planten de warmte juist vast te houden. Verticale tuinen hebben binnen dezelfde kwaliteit.

Verduurzaming van je gebouw

De duurzaamheid van gebouwen wordt steeds belangrijker. Duurzame (kantoor)panden hebben niet alleen lagere exploitatiekosten door o.a. energiebesparing, maar hebben ook simpelweg meer toekomstwaarde.

Verticale beplanting draagt effectief bij aan de duurzaamheid van je gebouw en het welzijn van gebruikers. Dit wordt ook erkend door internationale duurzaamheidskeurmerken BREEAM en WELL Building Standard.

Geluidsdemping & betere akoestiek

Groene wanden en gevels zijn minder gehorig dan reguliere muren. Een groene gevel absorbeert geluid van buiten voor meer rust in je pand. Een groene wand of roomdivider binnen fungeert als geluidsbarrière tussen twee ruimtes.

Op verzoek kunnen wij je verticale tuin voorzien van plantsoorten gericht op geluidsdemping.

Groen zonder ruimteverlies

Als je weinig ruimte hebt, zit je niet te wachten op een grote plantenbak. Wanneer je toch graag meer groen wilt in je organisatie, is een groene wand of gevel de uitkomst. Afhankelijk van de plantsoorten, is een plantenwand gemiddeld zo’n 25 cm dik.

Garantie, service & onderhoud

Je hebt zelf geen omkijken naar het verzorgen van de planten. Met ons serviceabonnement nemen wij het onderhoud en de verzorging voor onze rekening. Lees hier meer over onze garantie en werkwijze.

BINNEN Verticale tuinen | Voordelen

 • Luchtfiltering & luchtvochtigheid

  Een verticale tuin verbetert de luchtkwaliteit in je pand aanzienlijk. Fijnstof wordt gefilterd en er wordt meer zuurstof aangemaakt. Bovendien zorgen planten voor een optimale luchtvochtigheid.

  Op verzoek kunnen wij je verticale tuin voorzien van plantsoorten gericht op luchtfiltering.

 • Gezondere werkomgeving & minder ziekteverzuim

  Een groene wand of gevel zorgt voor een gezondere werkomgeving. Dit heeft onder andere te maken met de hogere luchtkwaliteit, stressvermindering en de rustgevende werking. Een gezondere werkomgeving zorgt weer voor minder ziekteverzuim.

 • Inspirerende werkplek & hogere productiviteit

  Een levendige groene werkomgeving is meer inspirerend dan een levenloze ruimte, toch? Planten verbeteren bovendien de luchtkwaliteit aanzienlijk. Dit heeft een positief effect op de arbeidsproductiviteit.

 • Het hele jaar door groen

  Binnen kunnen we de perfecte omstandigheden creëren voor de planten. Dit betekent dat het uiterlijk van je groene wand of gevel niet seizoensgebonden is.

BUITEN Groene gevels | Voordelen

 • Meer groen in de omgeving

  In Nederland woont het merendeel van de bevolking in stedelijk gebied. In de stad is minder gelegenheid voor groen dan op het platte land. Toch zijn bomen en planten essentieel, ook in de stad. Groene gevels nemen weinig plek in en zijn daarom een efficiënte oplossing voor dit probleem.

 • Schonere lucht

  Planten hebben van nature een luchtzuiverende werking. Ze filteren fijnstof en zetten CO2 om in zuurstof. De ene plantsoort is hier beter in dan de ander.

  Op verzoek kunnen wij je groene gevel voorzien van specifieke plantsoorten, gericht op het verminderen van CO2 in de lucht.

 • Aangename omgeving voor medewerkers, klanten en voorbijgangers

  De mens is van nature aangetrokken tot groen. De levende planten en natuurlijke materialen van een groene wand of gevel creëren een aangename atmosfeer voor medewerkers, klanten en voorbijgangers.

 • Absorptie van water

  In gebieden met veel bestrating en weinig natuur, zoals in steden, kan hevige regenval een probleem vormen. Al dat water kan dan slecht wegstromen. Groene gevels helpen dit probleem te bestrijden. De planten absorberen, zuiveren en verdampen het regenwater. Zo wordt het rioolnetwerk minder belast.

  Op verzoek kunnen wij je groene gevel voorzien van plantsoorten gericht op vochtregulering.

 • Meer flora betekent meer fauna

  Niet alleen mensen genieten van groen. Ook dieren zoals vlinders, vogels en bijen kunnen niet zonder. Zij hebben dit nodig voor voeding en beschutting.

  Op verzoek kunnen wij je groene gevel voorzien van plantsoorten die extra bijdragen aan een fijne leefomgeving voor dieren zoals bijen.

 • Verlengde levensduur van je gevel

  Met de beplanting als beschermende laag, wordt je gevel minder blootgesteld aan weersomstandigheden en zonlicht.

Verticale tuin of groene gevel op maat?

Een verticale tuin of groene gevel heeft niet alleen veel voordelen, ze geven je organisatie bovendien een stijlvolle uitstraling. Onze specialisten staan je graag te woord over de mogelijkheden.

0182 - 23 21 111

Neem contact op
Arjan Kooiman