Verticale Tuin Binnen

Een verticale tuin geeft het interieur van je organisatie een stijlvolle uitstraling. Profiteer bovendien van de vele andere voordelen die planten met zich meebrengen. Een verticale tuin heeft onder meer een positief effect op de luchtvochtigheid en akoestiek in de ruimte.

Wat is een verticale tuin?

De term zegt het al. Een verticale tuin is een verzameling van planten over de verticale as. Een muur of roomdivider wordt hierbij bedekt met levende planten. Een verticale tuin wordt ook wel groene muur, groene wand, plantenmuur, plantenwand of levende muur of wand genoemd.

Op zoek naar een verticale tuin voor buiten? Ontdek de mogelijkheden van een groene gevel.

Hoe werkt een verticale tuin?

Central Park maakt gebruik van een innovatief systeem waarmee we de planten op afstand monitoren. Zo zorgen we voor de juiste leefomstandigheden en verzorging, zonder dat je hier zelf omkijken naar hebt.

Onze verticale tuinen zijn voorzien van een slim bewateringssysteem. De planten krijgen hierdoor altijd op het juiste moment de perfecte hoeveelheid water. En geen zorgen, onze verticale tuinen zijn volledig lekvrij.

Verticale tuin – Voordelen

Een verticale tuin is een echte eyecatcher. Een plantenwand heeft een luxe, stijlvolle uitstraling en zorgt voor een aangename atmosfeer in je organisatie. Daar hebben al je medewerkers, gasten en klanten profijt van. Daarnaast brengt een verticale tuin voor binnen meer voordelen met zich mee, zoals:

  • Lucht filtering
  • Betere temperatuurregulering & isolatie
  • Minder ziekteverzuim
  • Hogere productiviteit
  • Betere akoestiek
  • Inspirerende werkplek

Verticale tuin – Kantoor, Retail & Horeca

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een verticale tuin binnen jouw branche? Bekijk dan eens deze pagina’s:

Weinig ruimte? Een verticale tuin is ideaal om je interieur te verfraaien zonder dat dit ten koste gaat van veel vloeroppervlak. Gemiddeld is een plantenwand, inclusief systeem, zo’n 25 cm dik. Dit hangt natuurlijk wel af van de soort planten.

Groene roomdividers

Roomdivider betekent letterlijk ‘kamer-verdeler’. Deze mobiele muren zijn ideaal om een ruimte flexibel in te delen. Met een groene roomdivider creëer je gemakkelijk een ruimte met meer privacy. De planten zorgen daarbij bovendien voor extra geluidsdemping.

Onderhoud & Garantie

Wanneer je een verticale tuin afneemt bij Central Park, ben je zeker van een uitstekende service. Wij zorgen ervoor dat je groene muur er mooi en verzorgd bij staat. Lees hier meer over onze garantie.

Systemen

Wij werken met verschillende systemen voor het realiseren van onze verticale tuinen. Benieuwd welk systeem bij jouw wensen past? Bekijk dan hier onze systemen of neem contact op en laat je adviseren via 0182 – 23 21 11.

Investeren in de toekomst – For a greener tomorrow

Met een verticale tuin investeer je in de toekomst. Denk aan een gezondere werkomgeving, minder ziekteverzuim en hogere productiviteit van je medewerkers.

Een verticale tuin kan voelen als een kostbare investering. Dat snappen we. Levende planten brengen echter veruit de meeste voordelen met zich mee, in vergelijking met goedkopere alternatieven zoals een wand met nepplanten of mos.