Plantenwand met verlichting

21 januari 2021

Verbeterde luchtvochtigheid op kantoor van Wurks

OpdrachtgeverWurks BV 
Oppervlakte plantenwand2 x 6m²
LocatieGouda, Nederland
ArchitectDesign+Build

In de afgelopen maanden is het kantoor van Wurks in Gouda onder handen genomen. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in projectvloeren groeit en de uitbreiding in ruimte was aanleiding voor een complete herinrichting. 

Oplossing voor droge lucht

Bij de herinrichting heeft de interieurarchitect zich niet alleen gebogen over de inrichting, maar ook gezocht naar een oplossing voor de relatief droge lucht.

Central Park Concepts heeft daarom voor Wurks twee groene wanden geïnstalleerd, op twee verschillende verdiepingen. De plantenwanden dragen bij aan een betere luchtvochtigheid en geven het kantoor een moderne, frisse en gezonde uitstraling.

Bekijk hier meer voordelen van plantenwanden.

Snelle installatie met oog voor de medewerkers

De installatie was in één dagdeel gereed en de overlast voor de medewerkers was minimaal. Iedereen kon gewoon zijn werk blijven doen. 

Systeem van herbruikbaar materiaal

Het systeem dat we hebben toegepast is de livepanel van Mobilane. Dit systeem sluit naadloos aan bij de wens van Wurks BV om met herbruikbaar materiaal te werken.

Sterker nog, dit systeem kan opnieuw gemonteerd worden en hoeft dus niet eens gerecycled te worden. De wanden kunnen gewoon mee verhuizen naar een andere locatie als Wurks op de huidige locatie uit zijn jasje groeit. 

Meer weten over de systemen die wij gebruiken voor het plaatsen van plantenwanden? Bekijk de systemen hier.

Groene gevel in Antwerpen

21 januari 2021

Gezonde uitstraling voor huisartsenpraktijk Antwerpen

OpdrachtgeverMedinet
Oppervlakte plantenwandca. 35m2
LocatieAntwerpen, België
SysteemFytotextile™
ArchitectArchimedic

In Antwerpen heeft Central Park Concepts de gevel van een huisartsenpraktijk bekleed met groen. In het oorspronkelijk plan zou de grijze gevelsteen overal toegepast worden, maar tijdens de bouw werd besloten om het pand letterlijk te vergroenen.

Deze plek draait natuurlijk volledig om gezondheid. Dankzij de groene gevel ontstaat er een betere match tussen de functie en uitstraling van het gebouw. De groene gevel levert inmiddels enthousiaste reacties op van omwonenden.

Ontwerp op maat

Door de vele ramen en deuren was het ontwerpen van de groene gevel een bijzonder stukje maatwerk. Onze leverancier Terapia Urbana heeft meegedacht over de technische details en samen met de opdrachtgever zijn we tot een mooi ontwerp voor de beplanting gekomen.

Omdat er zowel op de zuidgevel als de oostgevel groen is toegepast, is de automatische irrigatie verdeeld in sectoren. Zo krijgt elke sector de juiste hoeveelheid water toegediend. 

Waterdicht textielsysteem

Het toegepaste systeem is Fytotextile™ van Terapia Urbana. Dit textielsysteem is ontworpen in samenwerking met de universiteit van Sevilla, is voorzien van een waterdichte achterkant  en heeft een brandveiligheidsklasse B-s2-d0. 

Meer weten over de systemen die wij gebruiken voor het plaatsen van plantenwanden? Bekijk de systemen hier.

Groene gevel op kantoor

11 juni 2020

Betere luchtkwaliteit voor vruchtbare vergaderingen

OpdrachtgeverWorld Horti Center
Oppervlakte plantenwand24 m² (3 x 8 m)
LocatieNaaldwijk, Nederland

Nature’s Green Arena

World Horti Center is een kennis- en innovatiecentrum in de glastuinbouwsector. In het centrum komen partijen samen die een betekenisvolle rol willen vervullen in het vergroenen van de wereld en de duurzame voedselvoorziening. Daar mag een verticale tuin natuurlijk niet missen.

Op een centraal gelegen plek in World Horti Center bevindt zich de Nature’s Green Arena. Deze elf meter hoge kas wordt gebruikt als meeting room voor vergaderingen, seminars, scrumsessies, lunchbijeenkomsten of private dining. De plantenwand van 8 bij 3 meter is een echte eye-catcher in deze ruimte.

Meer zuurstof & beterde luchtzuivering

In samenwerking met Air So Pure is de muur voorzien van een assortiment van planten die bekend staan om hun luchtzuiverende kwaliteiten. Onderzoek van onder andere NASA heeft uitgewezen dat deze plantsoorten effectiever CO2 kunnen omzetten in zuurstof en de lucht beter zuiveren. Bovendien verdampen planten water waardoor de lucht minder droog is.

Meer zuurstof en betere luchtzuivering helpt onder andere bij het tegengaan van klachten als hoofdpijn, branderige ogen en geïrriteerde slijmvliezen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van deze natuurlijke luchtzuiveraars? Vraag het aan onze specialisten!

Hogere productiviteit & Stressvermindering

De levende planten in de verticale tuin hebben een bewezen positief effect op de gezondheid en het welbevinden van medewerkers en bezoekers. Het stimuleert de arbeidsproductiviteit, het concentratievermogen en vermindert stress, blijkt uit verschillende onderzoeken, aldus Wageningen University & Research.

Showcase plantenwand

Naast een meeting room, dient de Nature’s Green Arena ook als showcase voor interieurbeplanters en als lesmateriaal voor de opleiding Bloem & Design van Lentiz/MBO Westland.