Betere akoestiek in industriele restaurant-ruimte

OpdrachtgeverRestaurant Espaço Espelho
Oppervlakte plantenwand113 m²
LocatieLissabon, Portugal

Restaurant, Kunstgalerie & Concertzaal

Gelegen aan de oever van Rio Tejo, vlakbij de bruisende binnenstad van Lissabon, ligt Espaço Espelho D’Água. Deze prachtige locatie huist een kunstgalerie, concertzaal en restaurant.

Het restaurant bevindt zich in een grote hal. Midden in deze open ruimte is de keuken. De vier wanden rond de keuken zijn voorzien van een weelderige verticale tuin. Ramen in de plantenwand bieden op verschillende plekken – letterlijk – een kijkje in de keuken.

Verbeterde akoestiek

Door de grote ruimte ruimte en industriële styling van het restaurant, was de akoestiek voorheen niet optimaal. Dankzij de verticale tuin worden kille weerkaatsingen gedempt en is de algehele akoestiek verbeterd.

Plantenwanden hebben veel voordelen waaronder een dempende werking. Daarom is het een effectieve oplossing om de rust en akoestiek in een ruimte te verbeteren.

Natuurlijk design

Voor het design van de plantenwand is gekozen voor een ‘wildgroei’ van verschillende planten voor een natuurlijke look. De muur aan de kant van de bar heeft veel kleurrijke bladeren en wat bloemen dankzij een ruim assortiment van plantsoorten zoals Rhipsalis, Ficus, Begonia en Streptocarpus.

Plantenwand & Horeca – Hygiëne

Hygiëne is een zeer belangrijk vereiste in de horecabranche. De plantenwanden die wij plaatsen zijn op basis van textiel, in plaats van substraat. Dit houdt in dat de planten niet geworteld staan in schanskorven met substraat maar bevestigd zijn op vezeldoek.

Waar ongedierte zich makkelijk voort kan bewegen in een plantenwand op basis van substraat, is dit bij plantenwanden van vezeldoek niet het geval. Daarom zijn onze plantenwanden zeer geschikt voor horecagelegenheden.

Planten hebben geen ‘potgrond’ nodig om te kunnen overleven. In onze vezeldoekconstructie worden planten via een innovatief systeem voorzien van water en voedingsstoffen.

Groene oplossingen op maat

Heb je interesse in verticaal groen voor jouw organisatie? Of wil je – net als in dit restaurant – de akoestiek in een ruimte verbeteren? Onze experts staan je graag te woord over de mogelijkheden.

0182 - 23 21 111

Neem contact op
Martijn van Boven