Gezonde uitstraling voor huisartsenpraktijk Antwerpen

OpdrachtgeverMedinet
Oppervlakte plantenwandca. 35m2
LocatieAntwerpen, België
SysteemFytotextile™
ArchitectArchimedic

In Antwerpen heeft Central Park Concepts de gevel van een huisartsenpraktijk bekleed met groen. In het oorspronkelijk plan zou de grijze gevelsteen overal toegepast worden, maar tijdens de bouw werd besloten om het pand letterlijk te vergroenen.

Deze plek draait natuurlijk volledig om gezondheid. Dankzij de groene gevel ontstaat er een betere match tussen de functie en uitstraling van het gebouw. De groene gevel levert inmiddels enthousiaste reacties op van omwonenden.

Ontwerp op maat

Door de vele ramen en deuren was het ontwerpen van de groene gevel een bijzonder stukje maatwerk. Onze leverancier Terapia Urbana heeft meegedacht over de technische details en samen met de opdrachtgever zijn we tot een mooi ontwerp voor de beplanting gekomen.

Omdat er zowel op de zuidgevel als de oostgevel groen is toegepast, is de automatische irrigatie verdeeld in sectoren. Zo krijgt elke sector de juiste hoeveelheid water toegediend. 

Waterdicht textielsysteem

Het toegepaste systeem is Fytotextile™ van Terapia Urbana. Dit textielsysteem is ontworpen in samenwerking met de universiteit van Sevilla, is voorzien van een waterdichte achterkant  en heeft een brandveiligheidsklasse B-s2-d0. 

Meer weten over de systemen die wij gebruiken voor het plaatsen van plantenwanden? Bekijk de systemen hier.

Groene gevel op maat

Heb je interesse in verticaal groen voor jouw organisatie? Onze experts staan je graag te woord over de mogelijkheden.

0182 - 23 21 111

Neem contact op
Martijn van Boven