Betere luchtkwaliteit voor vruchtbare vergaderingen

OpdrachtgeverWorld Horti Center
Oppervlakte plantenwand24 m² (3 x 8 m)
LocatieNaaldwijk, Nederland

Nature’s Green Arena

World Horti Center is een kennis- en innovatiecentrum in de glastuinbouwsector. In het centrum komen partijen samen die een betekenisvolle rol willen vervullen in het vergroenen van de wereld en de duurzame voedselvoorziening. Daar mag een verticale tuin natuurlijk niet missen.

Op een centraal gelegen plek in World Horti Center bevindt zich de Nature’s Green Arena. Deze elf meter hoge kas wordt gebruikt als meeting room voor vergaderingen, seminars, scrumsessies, lunchbijeenkomsten of private dining. De plantenwand van 8 bij 3 meter is een echte eye-catcher in deze ruimte.

Meer zuurstof & beterde luchtzuivering

In samenwerking met Air So Pure is de muur voorzien van een assortiment van planten die bekend staan om hun luchtzuiverende kwaliteiten. Onderzoek van onder andere NASA heeft uitgewezen dat deze plantsoorten effectiever CO2 kunnen omzetten in zuurstof en de lucht beter zuiveren. Bovendien verdampen planten water waardoor de lucht minder droog is.

Meer zuurstof en betere luchtzuivering helpt onder andere bij het tegengaan van klachten als hoofdpijn, branderige ogen en geïrriteerde slijmvliezen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van deze natuurlijke luchtzuiveraars? Vraag het aan onze specialisten!

Hogere productiviteit & Stressvermindering

De levende planten in de verticale tuin hebben een bewezen positief effect op de gezondheid en het welbevinden van medewerkers en bezoekers. Het stimuleert de arbeidsproductiviteit, het concentratievermogen en vermindert stress, blijkt uit verschillende onderzoeken, aldus Wageningen University & Research.

Showcase plantenwand

Naast een meeting room, dient de Nature’s Green Arena ook als showcase voor interieurbeplanters en als lesmateriaal voor de opleiding Bloem & Design van Lentiz/MBO Westland.

Groene oplossingen op maat

Heb je interesse in verticaal groen voor jouw organisatie? Of wil je – net als in dit kantoor – een gezondere, vitalere werkplek creëren? Onze experts staan je graag te woord over de mogelijkheden.

0182 - 23 21 111

Neem contact op
Martijn van Boven