Groene Gevel

De mens is van nature aangetrokken tot groen. Trek de aandacht en geef je medewerkers, gasten en klanten een aangenaam welkom met een groene gevel. Draag bovendien bij aan een groenere, gezondere en duurzamere leefomgeving.

Wat is een groene gevel?

Een groene gevel is een buitenmuur of gevel die volledig of gedeeltelijk bedekt is met levende planten. Groene gevelbekleding ziet er niet alleen mooi uit, het brengt veel voordelen met zich mee. Zo draagt het onder andere bij aan betere luchtkwaliteit en isolatie.

Zeker in stedelijke gebieden, waar veel steen en asfalt en weinig ruimte is, zijn groene gevels een effectieve oplossing voor o.a. warmteregulering, waterregulering en luchtfiltering.

Op zoek naar een plantenmuur voor binnen? Ontdek de mogelijkheden van een verticale tuin.

Hoe werkt een groene gevel?

Voor het realiseren van groene gevels maken we gebruik van een slim systeem waarmee we de planten op afstand monitoren. We zorgen voor de juiste leefomstandigheden en verzorging voor de beplanting, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt.

Onze groene gevels zijn voorzien van een innovatief bewateringssysteem. Er wordt automatisch water gegeven op basis van wat de planten nodig hebben. Zo krijgt je groene gevel, ook in drogere of nattere periodes, altijd de juiste hoeveelheid water.

Groene gevel – Kantoor, Retail & Horeca

Blijf top of mind bij je gasten en klanten door een onuitwisbare indruk achter te laten, nog voordat ze bij je naar binnen stappen. Een groene gevel geeft je pand een stijlvolle, duurzame uitstraling en draagt bovendien bij aan duurzaamheid en milieu. Denk hierbij aan:

  • Meer groen in de omgeving
  • Absorptie van warmte bij extreme temperaturen
  • Aangename omgeving voor medewerkers, klanten en voorbijgangers
  • Absorptie van water bij hevige regenval

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een groene gevel binnen jouw branche? Bekijk dan eens onderstaande pagina’s:

Duurzaamheid van gebouwen

De duurzaamheid van gebouwen wordt steeds belangrijker. Zeker sinds in het Energieakkoord is vastgelegd dat kantoorpanden vanaf 2023 energielabel C of beter moeten hebben.

Duurzame (kantoor)panden hebben niet alleen lagere exploitatiekosten door o.a. energiebesparing, maar hebben ook simpelweg meer toekomstwaarde. Verticale beplanting draagt effectief bij aan de duurzaamheid en de waarde van je gebouw. Onderzoek wijst uit dat een groene wand of gevel zorgt voor een waardevermeerdering van het vastgoed.

BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is internationaal de leidende methode voor de beoordeling van de duurzaamheid van gebouwen. In de documentatie van BREEAM wordt verticale beplanting regelmatig genoemd als maatregel om te voldoen aan criteria.

De WELL Building Standard is een keurmerk dat gericht is op de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen. De WELL-methodiek is gebaseerd op zeven elementen: Lucht, Water, Voeding, Licht, Fitness, Comfort en Geest. Ook bij dit keurmerk worden groene wanden en gevels gezien als een positieve eigenschap van een gebouw en dragen deze bij aan het behalen van een certificering.

Onderhoud & Garantie

Met een groene gevel van Central Park, ben je zeker van een uitstekende service en onderhoud. Wij zorgen ervoor dat je groene muur er mooi en verzorgd bij staat. Lees hier meer over onze garantie.

Systemen

Wij werken met verschillende systemen voor het realiseren van onze groene gevels. Benieuwd welk systeem bij jouw wensen past? Bekijk dan hier onze systemen of neem contact op en laat je adviseren via 0182 – 23 21 11.

For a greener tomorrow – Investeren in de toekomst

Met een groene gevel investeer je in de toekomst. Denk aan betere luchtzuivering, betere isolatie (en dus minder airconditioningkosten) en een aangename stedelijke omgeving voor gasten, klanten, medewerkers en voorbijgangers.

Wellicht voelt een groene gevel als een kostbare investering. Dat kunnen we ons voorstellen. Levende planten brengen echter veruit de meeste voordelen met zich mee, in vergelijking met goedkopere alternatieven zoals een wand met nepplanten of mos.

Ontdek hier alle voordelen van een plantenwand.